Free Websites at Nation2.com

Tegels badkamer
Tegel outletTotal Visits: 20364

Goedkope tegels voor in uw keuken kopen

Goedkope tegels voor in uw keuken kopen

Een nieuwe keuken kopen is een belangrijke gebeurtenis. Van kookruimte is de keuken tegenwoordig uitgegroeid tot een sociale ruimte waarin heerlijk gekookt kan worden, maar ook tijd is voor gezelligheid. Omdat de keuken een steeds belangrijker onderdeel is geworden van het leven in huis, geeft men graag een persoonlijk tintje aan deze ruimte. Dat kunt u natuurlijk doen met foto’s, schilderijen en andere accessoires, maar er is weinig dat zoveel aan de sfeer van een keuken kan bijdragen als mooie betegeling doet. Of het nu dure, of goedkope tegels zijn.

Functie

Keukentegels zijn oorspronkelijk op de markt gebracht om de hygiëne te waarborgen. Vrijwel alle keukentegels hebben een speciale toplaag welke ervoor zorgt dat vuil, hitte, vocht en vet geen schijn van kans maken om enige schade te veroorzaken. Met een simpele veeg met een schoonmaakdoek is het daardoor weer brandschoon. Zeker in de keuken waar u veelvuldig met voedingsmiddelen in de weer bent een bijzonder belangrijk gegeven. Leuk weetje: Er zijn tegenwoordig zelfs tegels op de markt die een antibacteriële werking hebben!

Vloer of wand?

In de keuken komen we twee soorten tegels tegen. Belangrijk aandachtspunt bij een keuken kopen! Vloertegels hebben als eigenschap bijvoorbeeld dat ze van harder materiaal zijn, en derhalve ook langdurig mee kunnen gaan. Een andere belangrijke eigenschap van vloertegels is dat ze minder glad zijn dan wandtegels. Dit zorgt ervoor dat de vloer minder glad is, wat gevaarlijke situaties kan voorkomen. Wandtegels daarentegen moeten vooral vochtwerend en eenvoudig schoon te maken zijn. Vet spat snel op en is van de juiste tegels ook gemakkelijk weer te verwijderen.

Waar kunt u goedkope tegels vinden?

Keukentegels zijn er in alle soorten en maten. Veelal wordt voor de wand een kleiner type tegel gekozen, terwijl op de vloer vaak grotere plavuizen liggen omdat dit gemakkelijker schoon te houden is en de ondergrond groter doet lijken. Door moderne bak- en snijdtechnieken zijn ze beide in vele maten en kleuren beschikbaar. Wanneer gewenst, kunt u dus met patronen of zelfs afbeeldingen gaan werken. Zelfs een mozaïek behoort tot de mogelijkheid! Voor goede tegels kijkt u best bij uw tegelspecialist. Deze hebben een groot assortiment aan tegels en de deskundigheid in huis om u van de juiste adviezen te voorzien. Een adviseur voorziet u graag van meer informatie.